Hållbarhet och hälsa

Vi erbjuder en hälsosam kost, all frukt är ekologisk och vi erbjuder ekologisk mjölk till våra måltider. Vi får vår mat leverared från Kleins Kitchen och vi har även en kökspedagog som hjälper till att servera maten till våra avdelningar. 

 Vi gör yoga, hinderbanor eller dans varje vecka. Utevistelse varje dag är för oss en självklarhet. Vi åker till skogen minst en gång i veckan. Barnen får lära sig hur de tar hand om Moder jord och sin hälsa.Vi är en Grön Flagg-certifierad förskola där vi fokuserar på att skapa goda vanor hos barnen. Ett hälsosamt liv är en viktig del av det dagliga livet i förskolan då barnen uppmuntras att göra olika fysiska aktiviteter genom att dagligen bege sig till olika parker och lekplatser och äta hälsosamt.  

Vi är en sockersmart förskola vilket innebär att vi försöker undvika onödigt socker och istället använda naturliga sötningsmedel som frukt och dadlar när vi bakar med barnen. Vi följer Livsmedelsverkets rekomendationer om en ökad andel växtbaserad kost och vi serverar idag vegetarisk kost tre dagar i veckan. Vi arbetar medvetet för att göra så kloka och hållbara val som möjligt kring arbetet med vår mat. Barnen lär sig att återvinna, återanvända material, yoga och omfamna naturen.